Котиться колесо
Вниз по життєвому тлі.
Буднів безрадісних полоси, полоси,
Як данина грішній землі.
Ти-- вже не спереду, ти-- вже за колесом,
Кінь твій стомився, ти-- не в сідлі,
І неприємним, улесливим голосом
Хтось обіцяє нам рай на землі..
В спину штовхає—тіло поточиться,
Ти-- не людина, і лише на мить
Хворому серцю страшенно захочеться
В небо піднятись і полетіть.
Там, в піднебессі, за синіми хвилями
Інший там вимір і простір, і час!..
Тільки так хочеться бути щасливими,
Щоб на землі не знущалися з нас.
1995
Свидетельство о публикации №114012209973