***
Слова, ніби свинцевий дощ,
обіймають мою спину.
І вселенській біль
розриває душу мою.
Вони бачать в мені повію,
курву, але не людину.
Фашистську підстилку,
прокльонами в спину плюють.
Я бачу лише землю,
чорну, вологу і рідну.
Бліді свої ноги бачу
в крові і синцях.
Я чую усім своїм тілом,
Я розумію, що їм огидна.
І тягне мене, завлікає в свої обійми
така рідна, скривавлена і м'яка земля.
З кожним їх "розстрілять",
що вибухає бомбою у спустілих грудях,
грудка землі падає на моє тіло
і душа розлітається по полях.
але ж я вас питала, молила,
від імені всіх жінок, нас не залишать...
війна вже вогнем палала на горизонті,
полум'ям обіймала зранений небосхил
залізна машина війни ревла,
бажала людської плоті
танки, машини й солдати йшли,
кажучи нам, що усе обійдеться,
але місто перетворилось на купу могил.
нас собі забирали, немов рабів,
ті, що землю скривавили, спопелили.
ми хотіли життя, ми вірили і бажали
ми тікали від них,
увісні їх ми протикали шиї.
ми тікали лісами, полями,
не жаліючи ніг своїх.
ваші очі мене розстріляли,
не гарячі пулі рушниць.
я цієї смерті давно бажала,
відпустіть мою душу,
немов із неволі птиць.
Свидетельство о публикации №114012201000