Хьэрахъэр куэдщ

                ПщIэнур умыщIэм уи пыIэр тегъэси егэнджэщ.
                (Адыгэ псалъэжьщ)

Чэнджэщэгъу къэслъыхъуу,
Хъурейу сыкъекIуэкIащ.
ЦIыху Iущ, – мыхъэрахъэ,
Дунейм техыгъуейщ.
ФIыти, хьэукIпыIэ,
Езым сысейуэ сиIэщ,
Злэжьыпхъэхэр къызжеIэ,
КIуаращ - академиккIэ.
Зэзэмызэ пэжу
Къохъу къыщызэнахуэ,
Мыхъур тегъэуажау.
ИIэну х у е й щ «Тхылъышхуэ» (диплом)
Си пыIэжьым зэзакъуэ,
И жыIэм себэкъуати,
Ваучеру сиIар,
ПсыхэкIуадэ хъуащ?
ДаIим* cщIауэ согъэунэхури,
Псоми я щхьэм фIыр хуахъуэмэ,
Хъер зыпылъ сэ къысхуизыпхъыр,
Си хьэукI пыIэжьырщ.
Арэзы хъунт пэсэрейхэр,
Си Iуэхур ящIатэмэ
Соуэ натIэкIэ жаIахэм,
Сырихъуну жьыщхьэмахуэ!

* ДаIим – каждый раз.


Рецензии