Сторiччя вiдлiта

Їх краще б не співати
Сумні мої пісні,
Босоніж крокувати
Їм завжди по стерні.

Загублена порада,
Прокляття звідусіль.
Журбою листопада –
У сніжну заметіль.

Із срібла та кришталю--
Пустий палац душі,
Повінчаний з печаллю,
Несе поет вірші.

Ногою -- у провалля,
Прониже тіло струм.
Збирайте причандалля --
Вас поведуть на глум.

Вас поведуть на шворці,
Як водять тих  хортів.
Вам-- місце на гальорці,
Вам --доля батраків.

Моліться на розп’яття,
Взивайте до Христа!
Ах сестри,  і ви,  браття,
Сторіччя відліта.

Чому ж ми на  узбіччі
В багнюці  стоїмо?
Нам диха холод в вічі,
І ми-- не живемо.

Нас гноблять  і ламають
На протязі  віків,
Чужі й свої  тримають
На шворці, мов хортів.
1999


,


Рецензии