Олов яне життя

Справи кепські, страх погані.
Де було це і коли?
Всі солдати олов’яні
До одного полягли.

Полягли в смертельній битві
На війні якійсь малій.
Їх згадають у молитві
На процесії святій.

Пом’януть – та і з кінцями,
Більше сій і більш роди.
Їх залишать із батьками,
З матерями назавжди.

І затихнуть в церквах дзвони
Аж до нових літургій,
І прийматимуть закони
Повні пафосу й надій.

За красивими словами
Прийдуть знов діла пусті,
Так буває завжди з нами
В олов’яному житті.
1996
               


Рецензии