Зелений матроц матрос

 
                Еники-беники
                Їли вареники
                Еники-беники-кльоц
                Вийшов зелений матроц
                (Дитяча приказка)

Гральний стіл,чотири руки
Матроц завжди передвісник біди
М’яті купюри,краплені карти
Час туза за рукава діставати
Пальці підняли манжета край
Різкий шепіт на вухо : «Стривай !»
Поруч стоїть зелений матроц
Шепіт його наче мій власний голос
Він посміхається –закінчилась гра
Ось слушна мить –відкриватись пора
Матроц як з’явився так раптом і зник
Замість туза лягла шістка пік….

Пізня година ,дім у води
Матроц завжди передвісник біди
Літня фігура кружля біля хати
Що вона робить цікаво знати.
Незгоди і горе сіє стара:
Для неї то свято як плаче вдова
Опівночі сім раз обходить оселю,
Зілля жалю сипить на стелю.
Зненацька зривається вітер шалений-
Поруч виріс матроц зелений
Враз посміхнувся :всохла з зіллям рука
Навіки німою стала відьма стара.
Матроц ,як з’явився ,так раптом і зник
Стару знайшли серед білих осик

© Tutst     Осінь 2009 р.


Рецензии