Маланка i Василь
Святкував народ Маланку,
То ж дівчатка наряджались,
Кутю щедру щедрували,
Слова добрі добирали
Добродіям - господарям:
Щоб у них усе було
І плодилось, і росло,
Щоб всі мали довгий вік-
Завтра Новий старий Рік!
А сьогодні рано вранці
Хлопці правлять свої танці:
Сіють, віють звідусіль –
Старий Новий Рік – Василь!
Здавна тягнеться повір’я:
Першим хлопець на подвір’ї
Сіє, віє, посіває,
З Новим Роком всіх вітає -
Навіває в господарстві,
Наче у казковім царстві:
Добрі діла, смачні страви,
Здоров’я, успіхи, забави,
Щоб багатів на радість всім
Щедрого господАря дім!
На Маланку - всім дівчатам,
На Василя - всім хлоп’ятам:
Що в господі та печі -
Меди, страви, калачі,
Надбані до цього часу
Шинка, сало і ковбаси…
І господарі хороші
Всіх частують, дають гроші:
З предка – віку так водилось,
Слава Богу, відродилось.
З вітром, снігом чи дощем
Йдуть Маланка з Василем:
Хай святяться в нас повік
Щедра Кутя й Новий Рік!
Всім, всього, завжди нівроку*!
Всіх вітаю з Новим Роком!
13-14.01. 2014р., Київ
_________________________
*Нівроку – добрі побажання
**Фото з Інтернет
Свидетельство о публикации №114011404427