Навiщо сум? Навiщо стiльки суму?

Навіщо  сум?  Навіщо  стільки  суму?
Навіщо  починатись  цьому  дню?
Хай  забуття  куртину  я  відсуну,
та  плину  часу  все  ж  не  зупиню!

Все  поглина  байдужості  пожежа,
в  безодні  розчиняються  світи.
Я  навіть  і  не  знаю,  як  належить -
чи  варто  йти,  чи  сили  берегти?..

Нехай  пройду  крізь  всі пекельні  муки
й  життя  складу  в  одну  яскраву  мить...
Не  час,  зарано  опускати  руки.
Навіщо  мить,  коли  нема  століть?

І  раптом - ні!  Є  тріщинка,  щілина,
б"є  джерело,  що  переможе  час!
...  А  на  душі - тяжка,  гірка  краплина:
із  року  в  рік  все  менше,  друзі,  нас...


Рецензии