Крихти Украины
В собі, у свОїй пам’ятІ ,
Ту саму мову солов’їну,
Що лине з нас у каятті.
Збираю щепки та відлуння,
Черкатих та сумних матусь,
Шкода, що нація прочуня,
Коли піде старий дідусь.
Нічо по сОбі не залише,
Піде в далеку далечінь,
Нотатку й слова не напише,
Оставе сльози й огорчінь.
УкрАїна! Свободна! Вірна!
Не полишай моїх думок!
І віршем вказана вечірня,
ПовИси мову на замок.
Не витирай ті щирі пісні,
Не відбирай свої книжки…
Бо руськіє ті ненависні,
Вже затоптали всі стежки.
Я поруч, я готова, Татку!
Твій Дух донести до дітей,
Лишай мене, як хочеш статку,
Але не лиш своїх вістей.
Намисто, квіти, вишиванки,
Кобза, Шевченко та трембіт…
Ми діти ТвОї, вихованки,
То ж не лишай земних чобіт.
Почуй, благаю, там, у хмарах,
Без мови нам не житіє…
Нема УкрАїни в кошмарах,
А от Росія й Польща є…
Жахіття нам, та не без їжі,
Стискають із усіх боків,
Бо, Батьку, вони сильні й хижі,
З оскалом - голодом вовків.
Не відчуває серце серця,
Блукає розум у папірі,
І скоро тіні того мерця,
Блукати станеться по мирі.
Благаю, Батечку, ізруш,
Зміни червоне на стабільне,
Давай почнем новий аркУш,
Де Україна буде вільной…
8.01.14
Свидетельство о публикации №114010807695