ЦIийи завод мубарак

Агалкьунар авай гьар са жуьредин,
Уьлкведа ад ава къадим Куьредин.
Чи СтIалрин мулкар Багъдат дередин,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз мубарак!

Кьакьан дагълар кьилихъ галай яйлахрин,
Макан я им Купул, Мевер булахрин.
Зегьметдалди баркаллу тир кIвалахрин,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз мубарак!

Къуьлуьн фурар тир СтIалрин чуьллерин,
Дуланажагъ артух жезва эллерин.
Ички квачир, мехъерринни мелерин,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз мубарак!

Куьрелу халкь весийриз пак архайрин,
Хизан я им баркаллу тир рухвайрин.
СтIал вацIун бегьер битмиш яхайрин,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз мубарак!

Атирлувал чукIур ийиз цавариз,
Къизилгуьллер хкаж хьана рувариз.
Элкъуьн патал чи гьар са югъ сувариз,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз Мубарак!

Тарифриз хас нече-шумуд сад авай,
Мевер булах – земземдин цин дад авай,
Вахъ гележег жеда еке ад авай,
Гьар са нямет гьазурзавай тадарак,
ЦIийи завод багъри халкьдиз мубарак!


Рецензии