Свiтанок

Думи мої волами зійшлися
навруг Немовляти
- гріють
подивом
 ясла….

серце - зорею
летючою
раптом
над краєм
усесвіту
стало і
непорушиться....

Ладаном
стончуються
і у мовчанні
в небо злітають
майбутні молитви ....

.... всі розійшлися
- волхви, пастухи,
спить, потомилась, худоба....
укрилася хмарою зірка
мов ковдрою
і спочиває...

Йосип дрімає, в руці своїй стиснув
Марії долоньку.....

Мати не спить… 

понад
світом
прадавнім –
світає....


Рецензии