Ода салу на украинском

Їжте люди сало!
Воно, у всі роки,
від голоду спасало,
цікавило думки.
   

     За нього йшли під кулі,
     вмирали на борні,
     показували дулі,
     ховались у хліві.


Та в грудях не згасала
до вищого любов-
діди за рідне сало
лили ворожу кров.
      

      І кожен рік ставало
      воно ще більш в ціні.
      Купляли люди сало -
      ставали всі міцні.


Але настало лихо -
не викормить свиней;
в Верховній раді пики
не схожі, що в людей.
      

       Берем не кращий приклад -
       Де радість у беконі?
       Усі ми к салу звикли,
       до розміру в долоні.


Хай викреше кресало
вогонь по всій землі,
щоб знову було сало
у рідному селі!


Рецензии
..А вот и я, Георгий..Тиха украинская ночь, а сало....с улыбкой..Дай Бог Украине хорошего..

Александр Николаевич Колесников   19.06.2014 16:51     Заявить о нарушении