Па шчакох вада...

Па шчакох вада -- я любіў, любіў.
          Я ня збочу -- н е,
                Проста мала сіл.

Проста ў цёмны кут завяла бяда.
           Лютавала ноч,
                За сьпіной -- нуда.

Што самота сьніш -- зноў мяне ў віне?
            Унясі журбу
                На ліхім кане.

Расьцярушу сум -- срэбрам льюць сьнягі.
             Стане кожны дзень
                Прагна дарагім.

Дай мне, Божа, кроў,
              Што мацней за сьмерць,
                Каб любіць і жыць
                Ды, згарая, грэць.


Рецензии