Абдусалам дуст

ЧIехи алимдин 70 йисаз бахш яз

Агъзур жуьре акур акур азаб, азият,
Лезги ватан, къадим Куьре вилаят!
Рухвайриз хас хьун мердвилин хасият –
Аламатдин кар я, Абдусалам дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Мегьаммед ал Ярагъидин гел хуьнуьх,
Гьасанани Гьуьсена чи эл хуьнуьх,
Алимвилин берекатлу сел хуьнуьх,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Вил эцигна, акъваз тийиз чарадал,
Агалкьунар къазанмишна харадал.
Чан аламаз гуьмбет атун арадал,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Куь тухумдин гьар са кьегьал векилдин,
Амазма чахъ авур крар къизилдин.
Вафалуяр пара хьун и несилдин,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Лайихлу тир пара кьадар тарифдиз,
Агалкьунар хьун кIан я чаз арифдиз.
Илимдин рехъ вилик тухун зерифдиз,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Урусатда, дуьньяда ви ад хьунухь,
Квехъ бегьердин куьтягь тежер гад хьунухь,
ЦIийи крар гьар са карда мад хьунухь,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!

Сажидиназ – Сулейманан хуьруьнви,
Багьа къаш я алимдин тIвар шириин ви.
Илгьамдин рехъ мадни хьунухь дерин ви,
Аламатдин кар я, Абдусалам, Дуст!
Абурал шад я Дагъустан алам, Дуст!


Рецензии