ИлъэсыщIэ

Шумых вакъэр, щумых вакъэр,
Моу шхэфэгум деж зыутхыпщI,
CфIэфIщ щIымахуэм пэшхьэку дакъэр,
Ар дунейм темыт – зыпэсщI!
КъызжумыIэ – тэфэтелэ*!
Гуэгушылыр хьэзырыпсщ,
Зы дэкъикъэ зэдгъэт пIалъи,
IэфIу тIэкIу дызэбгъэдэгъэс.
Ди щыхьэрым цIыхуу дэсыр,
ТемыпыIэу къожьэ,
Къытхуэпшам насыпу,
КъегъэпкI уи тегурэчыр!
Апхуэдэм фIы къыдэкIуэу,
Си гъащIэм зэхызох…
Тощыр зыхэвам,
Дагъэр щхьэщызох,
Тэхуу*** лыуэ сшхам,
Ар и бжьэпэтехуэщ.
ГууэщIыу илъэсыщIэм,
СщIэуэ сытехьакъым,
Езыдыдэр щызихьэщIэм,
Тэч-таур жедгъэIащ…

* Тэфэтеле – чудак,
** Тегурэч – круглый плетень на санях,
*** Тэхуу – белый.


Рецензии