Ай - Петри дагъларинда

Халкъ ВАТАНГЪА къавушкъаны,
Чокъ адамгъа келишмей.
Онъиб-осюп яшагъаны -
Реджагъа догъру кельмей.
Омюр бойу тиз чокиниб -
Яшатмагъа истейлер,
Баш котериб юргенлерге -
Турлю тузакъ сюрейлер.
Ай-Петри дагъларында -
Къырым халкъи ерлешти,
Эвлерини къуруб башлаб -
Тынч яшашкъа тырышты.
Бутун дунья экранында -
Татарларны урдылар,
Эксковатор ишлетиб -
Къургъан эвин боздылар.
Бу ашкъарсиз геноцид
Не вахыткъаджи оладжакъ?
Халкъымнинъ узакъ сабри,
Негъадаргъа чидаджакъ?
Билиб къойюн тузакъчилар -
Бизим халкъ ич тиз чокмес!
Къырым татар халкъи - кучлю,
ВАТАНДАН - ич вазкечмес!!!
               
                12.11.07 г.


Рецензии