Лiто в тобi

(присвячено Ю. Д.)


Відшуміли дощі, зазираючи спогадом в рану,

Проводжали в тепло, загортали у сум журавлів.

Я ж, здається, не та вже, байдужа, а, все-таки, тану,

Озирнувшись назад і згадавши проміння тих днів.

 

Десь проходила осінь багряна, втішалась вітрами.

Я - тужила за літом і марила небом ясним.

Загорталась в пальто і ховала обличчя руками.

Облітали сльозами думки, зорепадом рясним.

 

Я хотіла до тебе. В тебе зорі дихають ніжністю.

В тебе небо не плаче, восени не лякають вітри.

Можна бути собою (а це стало, погодься, рідкістю)

І дивитися в очі, повні спокою і доброти.

 

І з тобою так легко сміятись і просто мовчати,

Тріпотіти в обіймах із серцем, що рветься з грудей.

Мабуть, варто стрічати таких і важливо втрачати,

Щоб навчитись любити і цінувати людей.


Рецензии