Лъэужь

Жэнэтыбжэр Iухау сыхуэмызэм
Хьэдрыхэ сыкъикIыжынущ,
Сэ цIыхум зэи лей тезгъэхьакъым,
Жыхьэнымэм си щхьэр щыIэ?
Дунейр есхьэкIау сыхэдэу,
IэнатIэ магъуэм сегъащтэ.
Дэбдзыхыу къыпэпкIухьи мыхъуну,
Сытыуэ гузэвэгъуэшхуэ.
Чышым цIахуцIэу стесу,
Бийм и быдапIэр къыщыстэм,
Ауэ сыщытат сэ лIыхъужьу,
Си псэр хуэстынут шу гъусэм!
ЦIыхум напитI зэрихьэу
Бэлигъ сыхъуауэщ къыщысщIар,
Зыри зыхуэмей си псэми,
Сэракъым и унафэщIыр.
Итанэми си гу пымыкI,
Дыджу къекIуэкI дунейр,
Сыпльэу къуэрылъхур сIэщIокI,
И чышым здэжым шэсау.
Къыздэзмыгьэзээынум сыкIуэм,
Унафэ гуэр сиIэнщ,
Шуейр къызхуэт зымыIэу цIыху хъутэм,
ЛъэужьыфI дунейм къэзгъэнат!


Рецензии