Подарунок

Візьміть від мене в подарунок
Букет не здійснених надій,
Додам до нього ще й пакунок
Із рештками засохлих мрій.

Своє обпльоване кохання,
Свою розчавлену любов
Спалю без жодного вагання
В печі самотності без дров.

Гріховний світ бесправ’я й злості,
Де править грошовий мішок,
Я в пекло запрошу у гості
На весь безсмертний їхній строк.

А Бог мені в цім допоможе
Й нащадків злих скарає всіх,
Щоби помучився там кожен
За скоєний кривавий гріх.

Коли душа мене покине,
А тіло черви поїдять,
Зі мною й думка теж загине
Й віршів не буду вже писать.

Нехай душа моя зрадіє,
Коли побачить рідний край,
Де право правди завше діє,
Де для народу справжній рай.
14.12.13.


Рецензии