Дорогу

Дорогу думці, шлях ідеї!
Ганьба форматам і кліше.
Даремно лаяти систему,
Бо треба лаяти себе.
Це ми створили всі ці норми,
Що важчі стали за свинець.
Але ще можна, згуртувавшись,
Покласти їм усім кінець.
Якщо в цей раз, не як звичайно,
Якщо підемо навпростець.

Дорогу думці, шлях ідеї!
Набридли розлад і брехня.
"Колись все зміниться на краще...".
Цього не буде! Це дурня!
Дарма шукати слив на груші -
Сам світ не стане чарівним.
Тож треба думати, робити,
А не чекати дива всім.

Дорогу думці, шлях ідеї!
Могутні, сильні, не раби,
Чому ж ми зараз на колінах,
А не на троні, де б могли?
З завзяттям стратили Феміду,
Що ї без того ледь жила.
Тепер же ниємо, як діти
"Свободо, ти куди пішла?".

Дорогу думці, щлях ідеї!
Бо так не можна більше жить.
Нам необхідно нашу волю
Назад вернути й боронить.
Не допустити більше сміття
І зміни цінностей старих.
Бо ми достойні жити краще,
Бо бездіяльність - гірший гріх!


Рецензии
Стих,который с увереностью можно назвать криком души!
Мне кажется, это один из Ваших лучших творений!
Спасибо Вам, Егор!
Вы меня вдохновляете.

Анна Вакуленко   15.12.2013 17:08     Заявить о нарушении
Вы мне льстите Анна. Я безмерно благодарен!

Егор Семенюк   01.03.2014 22:31   Заявить о нарушении