Я из попелу...

                У К Р А Ї Н А


Я із попелу,
Я із мороку
Піднімаюся до зірок.
Не забути мені злого ворога,
Біль дротяних, колючих гілок.
Батогами знесилена, змучена –
Я похована в Бабий  Яр.
Жахом, злобою лютою змучена,
Я сховала в собі  плач і жаль.
Я знесилена,
Я замучена…
Ні, не  вбита, не  скорена, ні!
Піднялася  з коліна і вижила,
Бачу промінь  сонця і синь
Молодою, красивою, ніжною
Я на світ народилася знов!
Хочу бути коханою, милою,
Хвилювати молоді кров.
Ненависного здолавши ворога,
І надівши вінчальний вінок…
Я із попелу,
Я із мороку
Піднімаюся до зірок!

РS.
Тема твору - війна 1941-1945 років.
Прошу не співсталяти з подіями сьогодення.


Рецензии
Чудовий патріотичний вірш."Знищів ворога" -неправильно. Може поправити, наприклад: "Ненависного здолавши ворога"...
З повагою

Нила Волкова   10.02.2014 13:54     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.