Мила моя

Не, недей ме прегръща за сбогом –
дотежа ми от тези раздели.
Ти не искаш, аз вече не мога
да те гоня по облаци бели,

да ти четкам до синьо небето,
с уморени недели да споря.
Всичко дадено вече е взето:
две целувки, кръгом и нагоре!

И без теб се живее! Не смятай,
че не мога да бъда жестока!
Дотежават ми малко крилата,
но сами си избират посока.

И недей ме разплаква! Не бива!
Всички сълзи по тебе съм скрила.
От любов се умира красиво...
Но животът е двойно по-силен!

Ще се вкопчи във мен, ще залепне –
полудял от любов, неприличен,
и от тъмно до тъмно ще шепне:
„Мила моя, до смърт те обичам!”


Рецензии
Ники, много добре и дълбоко казвате за чувството на своята лирична героиня.
Бъдете щастливи!

Любовь Цай   04.02.2014 15:05     Заявить о нарушении