В пошуках

Молодик шукає дівку,
Чоловік шукає жінку
І розумну і красиву,
І в розмовах не крикливу,
Щоб його завжди кохала
Та щоб іншим не моргала,
Їжу смачно б готувала
І дружиною щоб стала.

Юнака шукає дівка,
Чоловіка ловить жінка,
Щоб розумним був й з грошима
Й не зрадливими очима,
Щоб кохав її до скону,
Не порушував закону,
Не палив й не пив горілки
Й за дружину взяв би тільки.

Кожен щастячка шукає,
Про своє майбутнє дбає,
А помилиться – негайно
Кляне доленьку звичайно
Та ковтає оковиту,
Душу гоїть не добиту,
А про діток забуває
І дитинства їх лишає.

Так не можна жити, люди,
Розлучайтесь, краще буде,
Починайте все з початку,
Щоби жить з дітьми в достатку,
Киньте гірко випивати
І влаштуйтесь працювати,
Вам життя одне дається,
Вірте горечко минеться.
09.12.13.


Рецензии