Voi veniti... на румынском языке
Si de labirint de piatra,
Voi veniti la Pelinia,
Sa va odihniti la vatra.
Sufocati de forfoteala,
Voi la tara va grabiti,
Lasati balta socoteala,
Bucuratii pe parinti.
Toarce vremea vesnicia,
Doar la mama pe pridvor,
Voi veniti la Pelinia,
Si-alinatii ei un dor.
Voi veniti la Pelinia,
Si atuncea veti vedea,
Si smaraldul din campie,
Si cum plange-n cer o stea.
Si cum prinde aripi visul,
Cum devin lastarii pomi,
Nu mai cauti Рaradisul,
Si te-nveti sa fii iar Om.
Si izvorul soptitor,
Ce se scurge aici de veacuri,
Cum iti murmura un dor,
Cei mai bun ca orice leacuri.
In hartop s-adormi sub sorcov,
Sa te scalzi in apa vie,
Sa te joci cu-acel ecou,
Sa culegi roada din vie.
Si la rasarit de soare,
Tu sa simti iar gustul vietii,
Sa te pierzi in iarba mare,
Sorbind roua diminetii...
Frumuseti sunt mii in jur,
Si-nca multe o sa mai fie,
Insa nu-ntalniti ma jur,
Oameni ca la Pelinia.
Fara semne de grandoare,
Harnici, simpli si onesti,
Gospodari cu suflet mare,
Ca voinicii din povesti.
Gazde bune primitoare,
Cu o inima deschisa,
Ei te-asculta ce te doare,
Si te-ajuta fara miza.
Ce-ati pierdut printre straini,
Cersetori de viata buna,
Voi satuli de maracini,
Veniti in Patria strabuna.
Voi sa veniti la dulciul sat,
Veniti,nu doar ca sa-l vedeti,
Sa stiti demult el va iertat,
Si va primeste cum sunteti.
Voi uitati de timp, de lume,
Si-ntr-o zi pe la chindie,
Iar crezand intr-o minune,
Reveniti la Pelinia.
(Anton Barbu) a.23.05.2000
Свидетельство о публикации №113120900654