Подаруй менi, друже, душу

              ...Декому... Трояндовому...

Подаруй мені, друже, мрійливу
Душу нову, грайливу.
Посмішку вище неба.
Те, що так конче треба.

Білий комір на свято,
Щоб прокричати завзято!.. 
Чистий папір не м’ятий,
Щоб написати присвяту.

Щоб виписатися в думці,
Яка за тобою в купці
Крокує і вдень, і у вечір
Без спокою і без втечі,

Без затишку і надії,
У дивному безвісків’ї,
У тихому безголоссі,
У хвилях, мов у волоссі…

Подаруй мені, друже, Слово.
Щоб із вогню і зимово!
Щоб із бажань, де звернення,
Довго черпати натхнення.

Щоб без вагань і дозволу
                Діяти без роздумів.

Поверни мені,
                друже, Душу.


Рецензии
"Щоб без вагань і дозволу
Діяти без роздумів"

Дякую Маріє, гарний вірш.

Юрий Прокопенко   26.03.2015 02:02     Заявить о нарушении