Журавлине перо

     моєму татові
   Петру Івановичу Рузевич



Ти пам'ятаєш,тату,
                (де ти є?),-
Як ти водив мене
На журавлинеє
             весілля ?
Без музики і стрічок,
               без застілля...
Ще небо ледь світало,
Прозоре
Журавлино-сіре небо
Над сонним
         тихим
             лугом у росі.
А я торкнулася
                до тебе
(Мама вдома спала),
І свято вірила
В слова твої усі.
Ти був іще здоровий,
             молодий,
               вродливий
(Невідоме ще лихо),
Ти говорив мені
               на вушко тихо,
Що буде той щасливий,
Хто принесе
        пір'їну журавля
З весілля їхнього.


Заквітчана земля
Кохання журавлів
            благословляла.
А я,ще крихітно-мала,
               на все життя
Твої слова запам'ятала.
Ми затаїлись
          у високій
Росяній траві,
Нас не боялись
Добрі, мудрі журавлі.
Мене мій добрий,
Мудрий тато обнімав,
І біля мене
        журавейко
             танцював.
І танцювали лугом
              журавлі
                в росі,
На ранішній зорі,
І ми щасливі всі...

Натанцювалися,
          попарувалися,
Злетіли в небо журавлі,
А ми додому повераталися.
Вони мені перо
             подарували,
І теж "На щастя" -
З неба проспівали.
Перо подав
І пояснив мені це
                тато...

Щасливі,
Ми ішли до хати.
А там щаслива мама
           тихо спала.

І щастя
         всім
Того ще вистачало.
Давно вже тато
            відлетів,
І мама посивіла.
Душею я багато вже
               переболіла.
Давно вже загубилася
               пір'їна
З весілля журавлів.
Я не дитина.
А щастя
      не зоставило
           мене.


Буває все,
Щасливе                ісумне,
То сонце сяє,
То гроза,
    і град січе.
Я відчуваю
         татове плече,
І мамине тепло.
Моя сім'я,родина,
Бабуся і дідусь -
           долоні теплі.
Оберега,батьківщина...
моє дитинство,
           юність,
все оберігали,
І журавлі
     весною
       танцювали.

Ти чуєш,тату,
         (де ти є?!),-
Благословення
Не згубилося твоє,
Я нелегке,
      та маю щастя,
              маю!
ПлачУ за нього,
ПлАчу і страждаю,
Борюся
    і лечу,
        перемагаю.
Любов
    із журавлиного
              весілля
Оберіга мене.
О,взагалі,любов,-
Ти наймогутніша
І правда,і повір'я.
Ти щастя
     два крила:
Небесне і Земне:               
Любов,
     оберігай
          мене....


Рецензии