Тихi зорi, темний мiсяць...

Тихі зорі, темний місяць,
Ніжне листя шелестить,
Тільки вітер мене бісить,
І струмочок що шумить.
Милі думи, спів ворони,
Серце тіпає у такт,
Горді кроки, я в короні,
Відкриваю перший акт.
Сад, сопіка сумно грає,
Дерево, під ним козак,
Гарний голос хопець має,
Як природжений співак.
Кінь, дорога, лютий ворог,
Мчить під хмарами садів,
Задзвеніла сталь і порох,
Вічних голосних боїв,
Милі думи, спів ворони,
Серце тіпає у такт,
Горді кроки, я в короні,
Відкриваю другий акт.
Гай, береза похилилась,
Темно, хоч куди поглянь,
"Ти, напевно, помилилась,
Нема віри твоїх знань."
Їжачок повзе спокійно,
Сльози падають не в рай,
Подих зник, немов повільний,
Соловейко летить в гай.
Милі думи, спів ворони,
Серце тіпає у такт,
Горді кроки, я в короні,
Відкриваю третій акт.
Мати, батько, дві сорочки,
Очі сповнені жалю.
Сумно, тихо, нема дочки,
Та повісилась в гаю.
Не стерпіла злої долі,
Милий бився за життя,
Помирав він проти волі,
Та ж обрала забуття.


Рецензии