Наречена

Наречена...Має бути чемна,
Я ж – нестримно до думок причетна
і шалених, пристрасних поривів,
Розуму твого, душі і тіла...

Почекай, а як же те, що варто,
Щоб цнотлива, знітитися жартом,
І рум’янцем заливало щічки?
Я, мовляв, ще зовсім недосвідчена...

Наречена...Біла-біла сукня,
Незручні підбори в білих туфлях,
Тяжкувато йти у них під гірку,
Натовп вимагає гучно: «Гірко!»

Наречена хай тобі насниться,
У тонких панчохах і спідниці,
Відкрива поділ красиві ніжки,
Хай насниться не свята й не грішна.

Наречена має бути ніжна,
Вдало натренована усмішка,
Подола підйом, здолає гірку,
Гості вимагають знову «Гірко!»

Серце у корсеті, мов в лещатах,
Із дівочим щебетом прощання,
Статус. Штамп. Вінчання і молитва...
Наречена, що тут говорити?


Рецензии