Синякуря - па серцу хранцузы
Слова П. Безъязычного.
Синякуря - па серцу хранцузы,
Толькя б гарная войска жыло!
Та зусем ня згадилися русы -
Шоба й чютки пра йих ня було!
Я пра перепис числа читаю -
Дак цикава, ну як ня кажы!
Толькя севярских русав нимая,
Ни аднэй завалящяй душы!
Приспевянь: Забарона ускрозь на макуху,
Забарона ускрозь на бурду.
Шоб ад русав ня чюлася й духу -
Забарона на лес та зямлю!
Ну а севярцы? Праиснували
Як чяркесы, павтыщю вяков.
Шо жа робють бяс севярцав даля,
Шоб жылося паболя гадов?
Заважали яни камунистам -
Разганять йих тады давялось.
Шо пагана вдалося хвашистам –
Камунистам чюдова вдалось!
Приспевянь 2: Забарона ускрозь на макуху,
Забарона ускрозь на бурду.
Дак ня будя ат севярцав духу,
Як ня дать салавьянам зямлю!
А засталися - толькя чяркесы,
Та й наслали турбот галаве!
Та да йих - ня датягнутца бесы.
Толькя сумясь – нядовга жыве!
Йидуть роки, на схиля - кладищя
На паля насувая давно,
Дак магилки узбились павыша -
Лиха з сумяссю у Слатино!
Приспевянь 2:
Та нияк ня свярбить синякуря,
Бутцам хворых ражая яна,
За иею збираятца буря -
Дак якая уцэ навина!
Приспевянь 2:
Свидетельство о публикации №113120106468