Песьня Валяньтины
Песьня Валяньтины.
Слова П. Безъязычного.
Мы на соннушку ляжали
Нядалёка ад вады.
Жабы нас пиряпужали –
Ня заманиш утуды!
Рыбу мы лавить хадили
На далёкайи ставы.
Толькя лиски атачили –
Ня згубили галавы!.
Тиряз лес каров пагнали –
Дак утам камарь напал!
А пакыль мы утякали,
Ён худобу распужал!
Вось – иде здаровай беряг,
Рак у рецця захварел.
Парашку дали мы зверю –
Бядалага акалел!
На завалинця сидели –
Дош сабе зы стрехи лил.
Бесав мечик мы уздрели –
Ён щяхетник пярябил!
Дож на вулиця лапочя -
Ён вутятам вухи мочя.
Дед глидитца у ваконца,
Чи ня гляня чясам сонца?
За давношнимя славами
Шо було – усё рамно:
За лясами, за далами,
Дужа давняя яно!
Свидетельство о публикации №113113006554