Надвечяр - неба затягнули хмары
Слова П. Безъязычного.
Надвечяр - неба затягнули хмары,
Та ветяр завывая па-асенню.
Шматок мялодийи з эхвиру - як примара,
Як хвост вужа, шо лезя пат камення!
Мялодию заплутал шэляст ветра.
Яна спявая – ледва далятая,
Та, пранизавшы прорву киламетрав,
Яна ускрозь бяскарна праникая!
Тямнея хутка вакаём пустельнай.
На схилах - табуны жануть араты.
Чи струмянь ветру, чи туман асеньний -
Минулайи давно тривожать страты.
Чи шум галля, чи адинокай човян
Пакинувшай бяздольную блакить -
Усё данёс сигнал, та чяс ня ровян -
А можа ён кались паможа жыть?
Гримять залезам якарнайи клюзы
Та й робють зайвым застарелай здор -
Кались зусем сирёд бязлюддя русы
Аглядавали рячкавой прастор!
Для запису «глазок» гатов зарання,
А шось шукать - зусем нямая глузда:
Радивастанция праходя з замиранням,
А вось, на иншах хвилях – проста пуста.
Зганяють лют с палудня та за сходу
Вятры якихась дивавижных змен.
Завжды с аэрадромами патскока
Паддержуть связь вибратары антэн!
Прамеж нязвычных поступав дяржавы -
Ускрось сягая няатступнай лат!
Та й вмення - ня затула дли забавы:
Нясе, як суптрапичяскай пасат!
Свидетельство о публикации №113113005364