Я знаю, що море

Я знаю, що море
Лиш зветься Чорним
Насправді ж воно
Бузкове -

То в сонця промінні
Висвічують тіні
У нетрях його
Загадкових.

Вдягай лише ласти,
Пірнай. І сріблясті
Оточуть тебе
Русалки.

Танок вони водять
І в тім хороводі
Всі юного ждуть
Рибалку.

Не серцем кохати,
А лиш лоскотати
Навчились
      зеленокосі.

Замучать любого
Творіння убогі -
Роздягнені й
     простоволосі.

Погодься зі мною
Й любов"ю земною
Будь завжди
Безмежно багатим.

Не вір ти русалкам
(Хоч їх трішки й жалко)
Навчися земне
           шанувати.

8.08.1981


Рецензии