Кала станцийи
Слова П. Безъязычного.
Кала станцийи – будя камуна!
Захадились йие бадавать.
Ни канторы пакыля, ни клуни -
У хлявах давадилася спать!
Вось – суджанцы спридвеку арали,
Апхадились вавек бяз грашэй -
Камунисты у Доли дастали
Дли камуны найлучьчих людей!
Кала Суджы спридвеку трымались,
Якась голат вдалось пяряжыть.
Бачиш, голаду дужа злякались -
Кращя блиска ад гораду жыть!
Дак ускрозь на базаря казали,
Шо уместя пачьнуть начювать!
Нават трахтар идеся схавали,
Шоб усех адяялам вкрывать!
Ня вдалася чягося камуна –
Няприкладна було бяз грашэй,
Паказали камора та клуня,
Камунизьм – ня для нашых людей!
Камунисты ускрозь галасили,
Шо найлучьчяй - була ба бжала,
Колькя б мёду калоды насили,
А бжала – бяз грашэй ба жыла!
Камунары да хат развярнулись -
Захадилися йих бадавать.
Ад камуны усе адвярнулись -
Занудилися трахтар чякать!
Ня вдалось утрыматца камуня,
Выявляйитца - проста калхоз!
Дак пускать ня даводитца слюни,
Даля – нечяга нюхать навос!
Хать у горадя й трохи заробиш -
Боля ты ня уздрейиш бяды!
З маладыми - ничёга ня зробиш:
Йих у горад вязли паязды!
Свидетельство о публикации №113113004668