Дак иншай скрозь жыве народ!
Слова П. Безъязычного.
Дак иншай скрозь жыве народ -
Бясконца цмулють та йидять!
Ня утаропать йих турбот -
Гамонкай иншай гаманять!
Ня хочють горы йидяння
Сабе на зиму запасать,
А кажын думая зрання:
«Иде п капеячьку узять?»
Усё - бяз думки, шум та гам,
Чюжынским молятца багам,
А мары - оддана гарам,
Чюжым марям та астравам.
Пупки – зусем ня треба драть:
«Як синякура, треба жыть!
Як будиш гарна паганять -
Ня давядетца шось рабить!»
А синякура - дак давно
Гамоня, як йим выжывать:
«Шоб ня сканьчялась йидяннё -
У пузя детак вырязать!»
А дитлахов у гарадах
Ня часта выпадя стривать -
Нихто ня думая пра жах,
Як треба школы закутать!
У три гарлянки йидяннё -
Тады давольнайи сидять!
Идеся водитца яно,
Дак вось - иде ж яго узять?
Ускрозь - няорана зямля,
Дак ня картить яе вяртать!
Чюжынцам оддана паля -
Картить зямлю пяряпрадать!
Ня марна вчила йих жыттё:
«Як шось сустрениш – падбирать!»
Давали марная знаттё -
Капейку вашка дабувать!
Була у севярцав зямля –
Нихто ня лез да гамана!
Даба милицийи прийшла!
Паболя армийи яна!
Спридвеку севярцам тавкли:
«Няволя лезя ад зямли!»
Пакыль гамонка ня свая -
Ня будя любаю зямля!
А вось, старых - за шо карить?
Та й шо засталась йим рабить?
Уто, шо раня ня змагли -
Убечь ат Севярскай Зямли!
Свидетельство о публикации №113113004480