Галяки
Слова П. Безъязычного.
Ускрозь галося синякура,
Шо гэть изникли мужыки.
Пануя скрозь яе культура -
Пайшли па свету галяки!
Растуть - нивош у леся губы,
Шоп синякуря панавать,
Та й галяков, усех дакупы
На светя гамузам збирать!
Нияк Природу ня здалая
Адвеку севяряц адин.
Хать хай да столю ён сигая -
Ня падалать лихих гадин!
А шоб разбеглася радина -
Ня след зямлю яму давать!
Лихая выдалась гадина -
Зараз гасподу ня паднять!
Та вжэ чягось ня хочя быдла
Па-за барканами хадить,
А синякуря ня набрыдла
Народу вочи адвадить.
Та вось – прамчяла хутка буря
А даля - кажын хочя жыть.
Даба прийшла, та й синякуря
Ня сорам шось-таки рабить!
Кидая Русскую далину -
Яна у геття хочя жыть.
Сабе бадуя Палястину -
Ня за Кавказам жа тужыть?
Хать синякуря ня набрыдла
Вала баюрами вадить,
Утут усем зрабилась видна -
Прийшла даба народ вучить!
А можа – хватя атскапанцам
Хваробы сеять па куткам?
А можа - паварушать пальцам
Цывилязатары славян?
Знаттё народу треба сеять,
Як треба на зямле рабить,
Та й байить байки, песни пейить,
Ище й дитят сабе пладить!
Як ня паглынула баюра -
Дак ня загиня ат турбот,
А й ня паможа синякура -
Ня вымря севярскай народ!
Свидетельство о публикации №113113004298