Бадавали чюгунку нядбала...
Слова П. Безъязычного.
Бадавали чюгунку нядбала,
Дли йие назбиралась вада,
Толькя возира – ня высыхала,
А дли берига – е лабада.
Будя голад, як поля ня родя,
Дак уцэ – палавина бяды:
Будя лиха тады у народя,
Як зусем ня знайти лабады!
Камунисты зямлю адабрали,
Дак калхоз – ня устиг абраблять.
Звесна, голавы довга ламали -
Шоп палоски савхозу аддать!
Дли узгорку – ляпилися хатки,
На узгорку – буяли сатки,
Як дли йих збадавали бараки -
Дак набегли у йих галяки!
У савхозя – свая малачярка,
У савхозя – й пякарня була!
Малатила у йих малатарка,
Нават праца патроху пайшла!
Галякам – ня надуйиш у вухи,
Йим – чяго ад народу хавать?
Камунистам – ня хватя макухи,
Треба грошы зараз выдавать!
Як пачяв працавать у савхозя,
Дак узялись гарод забирать!
А гароды таперь – у калхозя!
Бяз гароду – лягай памирать!
Працавав у савхозя ба кажнай -
Дак усем панаравилси ён:
На узгорку – дли силасу башты,
А за возирам - е стадиён!
Старшакласники мечик ганяли,
Аш пакыль ня разгоня мароз.
У няделю усе спаглядали,
Як далая «Камуну» «Савхоз»!
Свидетельство о публикации №113113004201