А кацапав - усюду шпынають
Слова П. Безъязычного.
А кацапав - усюду шпынaють,
Шо на полю картоху капають:
Дак у справдашних панских парятках –
Никали ня капатца на грятках!
Нат кацапами скрозь насмяхаютца:
Шо пашыють – в уто й напрянаютца!
А в насправдашних панских сямействах –
Ни за шо ня пражыть бяз лакейства!
У няволя йим гарна жыветца –
Аж народ у раманах смяетца!
Дак кацапам, дли йихних ряшэний
Ня указ - ни Талстой, ни Тургенев!
А кацапы - утем даканали,
Шо худобу у хатя дяржали!
Сирядь гною жывуть та навозу –
Ня пазбавитца йим ат калхозу!
Як кацапав ад грошав пазбавить?
Йих мусолють яни та слюнявють!
Мулювали за працу йим галачьки,
Шоб яни працавали за палачьки!
Вось - кацапы й атцыль ня ваняють,
Экалогию ня разбуряють,
На палях кукургуза ня чахня,
Малаком та грашами - й ня пахня!
Щоп кацапы ускрозь ня смярдели –
Цэзий з ёдам на йих налятели,
Шоб на полю палынь калыхалась,
Та й спамину пра йих ня засталась!
Свидетельство о публикации №113113004063