Я малювати вчусь... Незграба...

Я малювати вчусь... Незграба… Смішно…
Все сплутав... Навіть пензлик з олівцем.
Святий у мене вийшов, наче грішник.
А грішний вийшов – зі святим лицем.

Та й переплутав фарби донезмоги.
У мене чорне – ніби випав сніг.
І соняшник зроста серед... дороги.
І небо морем котиться до... ніг.

Мастити чисте чорним не навчуся.
Хоч фарба темна ллється в мої дні.
Не завжди смішно, та завжди сміюся:
Сумний митець – не до снаги мені...

......................................

Рене Магритт. Принцип задоволення


Рецензии