Приходиш, мов свято
Велична красуне зимо,
Світла, весела, завзята,
Із голубими очима.
Приходиш весільно-біла,
Приходиш дівочо-чиста;
На віях, що наче крила,
Сяють сніжинки іскристі.
Твій наречений вітер
Із сивим Дідом Морозом
Малюють на вікнах віти,
Троянди в весняних грозах.
Кладуть килими смарагдові,
Святкову тчуть скатертину;
Назустріч року Новому
Засвічуютъ в парках ялини.
Встелять дороги піснями
Веселі хлопці й дівчата;
В веселій хурделиці з вами
Будуть співать, щедрувати.
3 вами всю землю обійдуть
В погожу, в скрутну годину;
Нове, невідоме відкриють,
Йдучи на стрімку вершину.
I так, як ти, моя зимо,
Собою майбутнє накреслять,
Життя віддадуть до краплини
Прийдешнім квітучим веснам.
Свидетельство о публикации №113112910740