смак поразок

ти пишеш про мокрі очі
та сухий асфальт,
що після денної спраги
спить під ковдрою пилу.

ти дивишся в душу так пильно,
що тіло чорніє під натиском.

мені то сумно, то радісно.
вітер волоссям грається,
немов шахами.
я за шафою
строкатий колючий шарф знайду,
і втрачу в цій клятій осені
останній твій погдяд і посмішку.

та в перший день зимовий
з кров`ю змішаний, з болем
напишеш мені на руці
чорним або червоним

про сльози на віях і трасу.
я все згадаю відразу,
забуду лише під дощем,
коли мокрою буду вщент
відчуваючи смак поразок.


Рецензии