Noi avem o tarisoara... на румынском языке

Noi avem o tarisoara,
Parca-ar fi gura de Rai,
Pentru o asa comoara,
Viata fara rest ti-o dai.

Plai al viselor eterne,
Peste tine se revarsa,
Peste tine se asterne,
Dragostea Dumnezeeasca.

Ai trecut prin multe chinuri,
Turci...si hoarde tatarasti,
Azi se-amesteca Cremlinul,
Si armatele rusesti.

Azi iti fauresti destinul,
Nu asa cum ti-l doresti,
Iti dicteaza el, strainul,
Cum in tara sa traiesti.

Ti-au facut autonomie,
Si nu una...tocmai doua,
Pot sa-ti faca si o mie,
Sa nu mai existi Moldova.

Fara limba,fara neam,
Fara doina cea duioasa,
Numindu-ne "Maldavan",
Si degraba fara casa.

Cine Patria-mi iubeste,
Eu cu toti ma tin de neam,
Cine Patria-mi uraste,
Va fi si al meu dusman.

Soarta noua ne dorim,
Ca sa fim de rand cu totii,
Haideti frati sa ne unim,
S-alungam din tara hotii.

Sa avem un alt destin,
Maini in sanul Europei,
Nu provinciali din "Ram",
Oameni liberi-nu plebei.

Tara mea slavit pamant,
Loc iubit de Dumnezeu,
Tu esti tot ce am mai sfant,
Fara tine,cine-s eu?

 (Anton Barbu) a.14.05.2008


Рецензии