Cand mai stau la indoiala... на румынском языке

Cand mai stau la indoiala,
Numar sute de-ntrebari,
Cine-mi fura idealul,
Si m-adoarme-n regretari.
 
   Si-mi aduce-n dar miraje,
   Rascoliri din ideal,
   Ca din aiureli pasaje,
   Dintr-o noapte cu cosmar.

Cine-mi fura fericirea,
Cand e totul trecator,
Si imi lasa amintirea,
Prinsa-n sarcina de dor.
   
   Cui ma lasi sa fiu hoinar,
   Cand iubirea ma asteapta,
   Vreau sa-i fiu ei cronicar,
   Si nu pelegrin de teapa.

Iar ma simt dezamagit,
De a inimii tandrete,
Cand in ea sa-nghemuit,
Ca un sarpe a mea tristete.

   Cand mai stau la indoiala,
   Numar sute de-ntrebari,
   De ce bat pasu-n momeala,
   Si ma-ncurc in incercari...

 (Anton Barbu)


Рецензии