Criza ipohondrica... на румынском язык

Departarea azurie,
Linistea mi-aduce-n dar,
Si ma fura insomnia,
Ratacind prin calendar.

   Impersonal ca timpul,
   Tacerea ma apasa,
   Dispare-ncet sublimul,
   Tristetea-si face casa.

Tradarea-si drege coltii,
Ascute ghiarele uitarea,
Sunt solitar in fata noptii,
Ma va-nghiti ea oare?

   Ma simt un ipohondric,
   Intr-un adanc de toamna,
   Devin degraba cronic,
   De nu-mi gasesc o doamna...

 (Anton Barbu) a.03.12.2000


Рецензии