De ce inima se zbate... на румынском языке

De ce inima se zbate,
Nebuna si plina de dor,
Ba plutind in vоia soartei,
Spre infern luindu-si zbor?

   Ba se-nalta pan-la cer,
   Nu-i mai mare fericirea,
   Plina este de mister,
   Cunoscand ce e iubirea.

Ba se-alinta cu minciuna,
Ba se pierde in tristete,
Сand dispar fara de urma,
Visele din tinerete.
   
   Cine imi va spune ,cine,
   Cum sa te iubesc sub soare?
   Si durerea sa-mi aline,
   Cine oare?cine oare?


 (Anton Barbu) 1973-13.05.2008


Рецензии