Ceva sa scimbat in jur... на румынском языке
Ceva a murit iubito,
Buzele-ti cu a lor nur,
Nu ma cheama la ispita.
Si rasare Seara-Zana,
Si tacerea ce cuprinde,
Inima mortal ranita,
Undeva uitari risipa.
Dar mirajul se destrama,
Cineva inmarmureste,
Atingand zeescul chip,
Poate-s eu in nalucirea,
Miilor de asteptari,
Ce viseaza implinirea...
...Miriade de dorinte,
Ca nisipul care cade,
Din clepsidra vesniciei,
Nimicesc fara de urma,
Poate clipa despartirii,
Poate mii de remuscari,
Dezvelind misterul serii,
Unei dulce sarutari...
Pana linistea-o rapune,
Doar o mica regretare,
Se topeste in amurg...
Nici o vorba nu-ti v-oi spune,
Te v-oi saruta mai tare,
Te v-oi saruta mai lung...
(Anton Barbu)a.11.05.2001
Свидетельство о публикации №113112406750