Мати-Украiна

Мати-Україна

Що, знову претеся в раби,
Щоб вас клювали  двоголові?!
І ви, наряджені в торби,
За них загинути готові?!

Невже забули, що тиран
Морив вас голодом віками,
Свердлив потилицю наган
Підступними більшовиками?!
 
Може забулись Соловки,
Ті домовини-каземати,
Куди зганяли вас царьки -
В пекельних муках помирати?!

Чом у вас пам’яті катма,
Це ж вас тягнули у «застінки»?!
Мов скот впрягали до ярма -
З дітьми балакали гвинтівки…

Хіба вам мариться війна?!
Чужі криваві перемоги?!
Туди вас тягне сатана,
Де квітнуть морами дороги.

Вам журно жити у раю?!
Схотілось раювань в Сибірі?!
Не соромно в своїм краю
Поклони бити  чужій вірі?!

Що, українцю, не прозрів,
В брехню занурившись по-вуха?!
І в гавкотінні чужих слів
Тобі не видиться розруха?!

Тут місця двом думкам нема!
Якщо насправді ти людина,
Очисти мозки від лайна -
Розквітне Мати-Україна!


 


Рецензии