Я викреслював нiч, або Уроки кохання

Я викреслював ніч непоступливим словом "самотність".
Я викреслював день, але вдень менш помітно, що сам.
Та помстилася ніч, опаливши тавром: "Незворотність".
І даремно, що я молитви шепотів небесам.

Незворотність вмовляла самотність вустами безсоння.
А мені навіть слово немає сказати кому.
Раптом зірка відбилась оголена на підвіконні.
Наче прагла навчити коханням ламати тюрму.

І тоді зрозумів, що не те і не тих я послухав.
Серед ночі і я хоч комусь подарую забаву:
«Я нарешті із нею», - розтанув із вдячністю цукор...
«Так, нарешті ми - разом», - всміхнулась солодкою кава...


Рецензии
коли самотність наче б’є у груди тихим дзвоном, у відлунні, мабуть, чується ім’я... ім’я... ім’я...

М-Арфа   18.11.2013 15:57     Заявить о нарушении
А тепер як це все читається...

Миклош Форма   08.06.2016 05:30   Заявить о нарушении