Недопалок серця

*   *   *

недопалок серця згаса
в попільничці грудей
ховаюсь зі словом
як продана Богом боївка
не треба за мною –
цей шлях нікуди не веде
і вітер в кишенях
звиває надійну домівку

за пляшкою неба
неначе воно й не болить
і лагідна осінь
під ноги ляга листопадом
коли ми помрем
хто згадає що буцім були
оті диваки ті
вигнанці з едемського саду

десь кублиться тиша
і гоїться прісне життя
а тут понеділок
блукає поміж териконів
недопалок серця
навіщо йому співчуття
але коли змерзнеш
візьми – хай зігріє долоні


Рецензии