***

Вийдеш вранці, лиш світ, в Дике Поле,
Босі ноги остудиш в росі,
Вмиєш росами личко шовкове,
Сни казкові згадаєш усі.

Полетять перші промені сонця
По верхівках старезних дубів,
Стукне вітер тихенько в віконце,
І гайне до вишневих садів.

Колихне очерети високі,
Зазирне у зелені кущі,
Потривожить замріяний спокій,
Що дрімає в жіночій  в душі.

Оживе, зашумить Дике Поле
Сон-травою, густим чебрецем.
Вітер гладить плече твоє голе,
Серце гріє розніжений щем.

Захмелівши від тіла і Поля,
Ароматів вишневих садів,
Хай почує висока тополя,
Як тебе я в цім Полі зустрів.


Рецензии