Гоголь на базарi

Мудрий Гоголь на бульварі
Пильно дивиться на нас,
Як живемо на базарі
І грабуємо весь час.

Хто державу, хто сусіда,
А хто власну вже й рідню,
Убиває бабу й діда
Ради грошей на гульню.

Дивно Гоголю дивитись
На цей бізнес дикунів,
Цьому взялися учитись
Різні верстви всіх родів.

Бо колись було інакше –
Допомога й співчуття,
Так суспільство колись наше
Працювало все життя.

Треба хату збудувати,
На толоку йшло село
Працювати і співати,
В нас завжди ось так було.

Кари Божої боялись,
Щиро вірили у це,
Нині Бога відцурались,
То й грішать – грабують все.

Гоголь буде в нас стояти,
А душа його в раю
Все розкаже, щоб скарати
Дикунів за злість свою.
31.10.13.


Рецензии